Free ACLS Practice Test

Free ACLS Practice Test

Free ACLS Practice Test
Free ACLS Practice Test

Thank you for trying our free ACLS Practice Tests, we hope you’re up for the challenge!  Let us know what you think, and good luck with your exam preparation.

 

1.) A patient with a suspected right ventricular infarction should be given what drug?
a. Nitroglycerin.
b. Aspirin.
c. Morphine.
d. Lasix.

2.) Which of the following questions would you not ask when assessing the circulation during the ACLS survey?
a. Why did this patient develop symptoms?
b. Are chest compressions effective?
c. Are any medications needed for rhythm or blood pressure?
d. Has IV access been established?

3.) Fibrin specific agents are effective in restoring normal blood flow in approximately:
a. 70 percent of STEMI patients it is used on.
b. 30 percent of STEMI patients it is used on.
c. 50 percent of STEMI patients it is used on.
d. 90 percent of STEMI patients it is used on.

4.)The force of suctioning:
a. should be kept the same for children.
b. should be lowered for children.
c. should be increased for children.
d. suction should not be used on children.

5.)If an unsynchronized shock causes a patient to slip into VF:
a. contact medical direction.
b. immediately defibrillate.
c. deliver another synchronized shock at a higher energy level.
d. begin CPR.

6.)Which of the following choices is the appropriate rate at which to perform chest compressions on a pulseless patient?
a. In the range of 60-80 per minute(in an adult patient).
b. Around 100 per minute.
c. 120 per minute.
d. > 100 per minute.

7.)Generally, a patient will not experience bradycardic related symptoms:
a. until the heart rate falls to 50 or below.
b. until the heart rate falls to 40 or below.
c. until the heart rate falls to 30 or below.
d. until the heart rate falls to 60 or below.

8.)In relation to cardiac function, the term chronotropic effect refers to:
a. an increase in heart rate.
b. a decrease in heart rate.
c. a change in the heart rate.
d. a steady heart rate.

9.)The upper limits of blood pressure when considering the administration of IV rtPA are a systolic pressure of ____ and a diastolic pressure of _____.
a. 180 mm Hg/125 mm Hg.
b. 165 mm Hg/120 mm Hg.
c. 160 mm Hg/110 mm Hg.
d. 185 mm Hg/110 mm Hg.

10.)The leads V1 and V2 view which surface of the heart?
a. Anterior.
b. Septal.
c. Inferior.
d. Lateral.

Correct Answers

1.) A patient with a suspected right ventricular infarction should be given what drug?
Correct answer: b. Aspirin.
Explanation: A patient with an RV infarction should not be given vasodilators or a diuretic because their circulation is dependent on RV filling pressures.

2.) Which of the following questions would you not ask when assessing the circulation during the ACLS survey?
Correct answer: a. Why did this patient develop symptoms?
Explanation: The question “Why did this patient develop symptoms?” would not be asked in the circulation portion of the ACLS survey.

3.) Fibrin specific agents are effective in restoring normal blood flow in approximately:
Correct answer: c. 50 percent of STEMI patients it is used on.
Explanation: Fibrin specific agents are effective in restoring normal blood flow in approximately 50 percent of STEMI patients it is used on.

4.) The force of suctioning:
Correct answer: b. should be lowered for children.
Explanation: The force of suction should be reduced for children and intubated patients.

5.) If an unsynchronized shock causes a patient to slip into VF:
Correct answer: b. immediately defibrillate.
Explanation: If a synchronized shock causes VF, immediately defibrillate the patient.

6.) Which of the following choices is the appropriate rate at which to perform chest compressions on a pulseless patient?
Correct answer: d. > 100 per minute.
Explanation: Chest compressions should be delivered at a rate of at least 100 per minute.

7.) Generally, a patient will not experience bradycardic related symptoms:
Correct answer: a. until the heart rate falls to 50 or below.
Explanation: Generally, a patient will not experience bradycardic related symptoms until the heart rate falls to 50 or below.

8.) In relation to cardiac function, the term chronotropic effect refers to:
Correct answer: c. a change in the heart rate.
Explanation: A chronotropic effect refers to a change in the heart rate whether it be an increase or decrease.

9.) The upper limits of blood pressure when considering the administration of IV rtPA are a systolic pressure of ____ and a diastolic pressure of _____.
Correct answer: d. 185 mm Hg/110 mm Hg.
Explanation: The upper limits of blood pressure when considering the administration of IV rtPA are a systolic pressure of 185 mm Hg and a diastolic pressure of 110 mm Hg.

10.) The leads V1 and V2 view which surface of the heart?
Correct answer: b. Septal.
Explanation: Leads V1 and V2 are typically placed just to the left and right side of the sternum at the 4th intercostals space and view the septal region of the heart.

Thank you for taking our free Advanced Cardiac Life Support Certification practice exam, good luck with your ACLS certification and paramedic preparation!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 + = 2

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>